Limmen pakt koppositie na klinkende 2-4-overwinning op Koedijk

Limmen – Op een goed bespeelbaar wetraveld in Koedijk, waar het onophoudelijk regende, maakte Limmen zondag korte metten met Koedijk. Het talrijk op gekomen Limmenpubliek omzoomde met mooie (te weinig) oranje-witte paraplu’s het veld, daar er geen onderdak (tribune) aanwezig was. Doordat het een mooie wedstrijd was bleef het publiek tot het laatste fluitsignaal van arbiter Smit.

Door Willem Koot, vv Limmen

De eerste helft was het Limmen dat er een sprankelende wedstrijd van maakte. De doelpunten van Stan Donker (kopbal) en Nino Peemen brachten Limmen op een 0-2-voorsprong, waar het wel 0-5 had kunnen staan. Mooie kansen uit schitterende aanvallen werden om zeep geholpen. Limmen speelde Koedijk compleet van de mat. Een slippertje van doelman Glorie bracht Koedijk weer enigszins in het zadel, zodat men de rust met 1-2 in ging. Na rust een aanvallender Koedijk dat de gelijkmaker rook. Maar Nino Peemen schoot alle hoop aan diggelen. Uit een wervelende actie van Jacco de Jong kreeg hij de bal, die hij hard in schoot. Toch kwam Koedijk op 2-3 doordat de scheidsrechter (terecht) liet doorspelen terwijl de assistent voor buitenspel vlagde. Stan Donker maakte aan alle illusies een einde. Na goed voorbereidend werk van invaller Mike Schouten en uitblinker Nino Peemen moet je Stan geen kans geven. Eenvoudig maakte hij de 2-4. Door deze verdiende overwinning komt Limmen nu alleen aan de leiding. Komende zondag naar Waarland om het tegen Conzelo op te nemen. Koud of regen? Sjaal om en de juiste paraplu mee om de mannen aan te moedigen. We zien jullie!

Mika Miettinen in duel. (Foto: Harm Bongers)