Limmen op z’n mooist

Limmen – Twee jaar lang lag het door corona stil, maar dit jaar konden de deelnemers van de prikploegen de handen weer uit de mouwen steken. Het leverde fantastische resultaten op, waarmee Limmen weer een uitstekend visitekaartje afleverde. Afgelopen zaterdag vond de prijsuitreiking plaats in een bomvol Vredeburg.

Door Henk de Reus

In zijn openingswoord memoreert voorzitter Frank Mous aan de korte en hectische voorbereiding dit jaar: ,,Ziekte en zeer binnen het bestuur, alsmede het overlijden van Loek Rijs heeft een zware wissel op de organisatie getrokken. Wat we gewoonlijk in een half jaar organiseren moest nu in twee à drie weken z’n beslag krijgen. Dat was een hele uitdaging, maar als ik het resultaat nu zie ben ik vooral trots.’’ De hoofdprijs, de zilveren tulp, gaat dit jaar voor de tweede keer achtereen naar prikploeg ‘Mag van Annie’. ‘Team Piet’ mocht de bronzen hyacint in ontvangst nemen. Het won de eerste prijs in de categorie mozaïeken kleiner dan vier vierkante meter met een mozaïek over de ziekte ALS.

Het team ‘Een pakkende naam’ won in de vrije categorie de eerste prijs met het mozaïek ‘Peace’. Het verwijst naar de oorlog in Oekraïne. Het leverde het team de bronzen narcis op. De door De Castricummer gesponsorde persprijs ging dit jaar naar Prikploeg ‘De Zilveren Gulp’ voor het mozaïekportret dat zij van Loek Rijs maakten. Daarmee lijken zij toch bij de jury een gevoelige snaar te hebben geraakt. (Foto: Henk de Reus)