Limmen nu trotse koploper in de competitie

Limmen – Voetbalvereniging Limmen startte in de wedstrijd tegen Egmondia met vier invallers. Na een kwartier ging het licht uit, zodat er een kwartier gewacht moest worden voordat de wedstrijd weer werd hervat.

Door Willem Koot

Na 35 minuten een lange bal naar de spits van Egmondia. Jesse Glorie was op tijd uit z’n doel maar kreeg een beuk en moest vervangen worden door de ervaren Randy Scheerman. Even erna kwam Limmen na een corner en een schermutseling op 0-1 door een doelpunt van Kalu van der Steen. Nog geen minuut later een ingestudeerde hoekschop. Wederom was het Kalu die scoorde. Weer een minuut later mocht Stan Donker het laatste tikkie geven en dat bracht de ruststand op 0-3.

Tweede helft

Nog geen twee minuten na rust maakte Kalu zijn derde goal: 0-4. De wedstrijd werd harder. Alleen kwam Stan Donker op de keeper af, maar hij werd onderuit gehaald. Waar rood op zijn plaats was geweest, kreeg de verdediger geel. Stan was zo boos dat hij drie minuten daarna de 0-5 in schoot. Kalu maakte zijn vierde en daarna kreeg Egmondia een penalty: 1-6. Zo bond Limmen op één punt van koploper Hercules de strijd aan tegen het lastige Sporting Krommenie. Een half uur gespeeld en Limmen had de mooiste kansen gehad middels schoten van Schouten en de Jong. Maar Sporting kwam aan de leiding. Uit een corner kopte Sporting via Keeper Scheerman op de paal. De rebound werd door de Wit afgerond.

Tijrekken

Na de rust werd het tijdrekken voor Sporting, hetgeen een gele kaart voor de keeper opleverde. Uit een mooie dieptebal van Joeri Admiraal kwam Jacco de jong schuin voor doel. Zijn schot ging vlak naast. Ook een schot van Valkering ging vlak naast. Een misser in de achterhoede werd door Mike Schouten omgezet in een doelpunt. Limmen werd sterker, maar het ontbrak aan de afronding. Gelegenheidsspits Stan Donker werd ingebracht, maar het was wederom Kalu van de Steen die de trekker over haalde: 2-1. Daar Hercules punten morste krijgt Meervogels volgende week een trotse koploper op bezoek. Iedereen weer een oranje sjaal om en wie weet kunnen we ons revancheren voor de nederlaag die Limmen tegen Meervogels leed. Meervogels; we komen er aan! (Foto: G. Tuyn)