Limmen neemt revanche tegen Meervogels, maar Vitesse wint CAL-cup

Limmen – De laatste wedstrijd van het CAL-toernooi was voor Voetbalvereniging Limmen de revanchewedstrijd van de afgelopen competitie. Meervogels werd kampioen, terwijl Limmen de torenhoge favoriet was. Ook moest Limmen winnen om nog de trofee in handen te krijgen.

Door Willem Koot, Voetbalvereniging Limmen

Al na vijf minuten schoot Jacco de Jong de bal in het mandje na een inschattingsfout van doelman Cas Hoogland van Meervogels. Limmen en Meervogels waren vóór rust aan elkaar gewaagd, maar het was Limmen dat scoorde. Wederom ging hun keeper in de fout en Kalu van der Steen maakte het prima af in minuut 40. Vlak voor rust wederom Kalu: 3-0. Zal hij het spitsenprobleem gaan oplossen na het wegvallen van Stan Donker? Het begint er op te lijken! Na rust de 3-1 van Jelle van der Eng zonder dat Limmen nog een bal aangeraakt had. Over en weer kwamen er kansen, maar doelpunten vielen er niet meer. Tot aan de laatste minuut. Toen moest de uitstekend leidende scheidsrechter Overtoom de bal op de stip leggen na een overtreding binnen de 16. Mees Duinmeijer wist er wel raad mee en tikte de 4-1 binnen.

Op het D-terrein stond Vitesse bij rust al met 1-0 voor tegen tien spelers van FC Castricum. Scheidsrechter Overtoom (zus van de scheidsrechter op het A-veld) had een speler naar de douche gestuurd. Vlak voor tijd kwam Vitesse ook met tien man te staan nadat een speler geblesseerd het veld had verlaten. De wisselspelers stonden al onder de douche. Met tien tegen tien kwam FC Castricum toch langszij, maar verder dan 1-1 kwam het niet. Met dat ene punt kwam Vitesse op vijf punten en Limmen op vier, zodat Vitesse de bokaal uit handen van wethouder Roel Beems mocht ontvangen. Een leuk en nuttig toernooi dat al ruim twintig jaar plaatsvindt. Vooral de derde helft zal iedereen bijblijven. Volgend jaar naar Akersloot waar Meervogels dan de organisatie op zich neemt. (Foto: aangeleverd)