Limmen na rust ongenaakbaar

Limmen – Zonder de 12e man en de ‘vaste waarden’ Björn Valkering en Joeri Admiraal moest Limmen aantreden op het zompige veld van sportcomplex Dampegheest tegen De Rijp.

Door Willem Koot

22 minuten gespeeld en geen uitgespeelde kansen. De eerste kans was overigens voor de Rijp, maar Randy Scheerman redde bekwaam. Vlak daarna een kans voor Limmen. Op dat moment moest Limmen alweer een sterkhouder van het veld halen. Job Min werd geblesseerd gewisseld voor Mika Miettinen. Een prachtige kans kwam er voor Jaap Menick. Alleen voor de keeper probeerde hij met een stiffie de keeper te verschalken. Deze trapte er niet in.

Ook Mika kwam alleen op doel af. Zijn schot ging rakelings over. Ook een kopbal van Kalu van der steen miste doel. Even na de rust de derde wissel voor Limmen. Hollenberg eruit en Sem Admiraal was zijn vervanger. Uit het niets kwam Limmen op een voorsprong. De keeper verkeek zich op een hard schot van Jacco de jong. In de 73e minuut vergrootte Limmen de voorsprong. Uit een hoekschop kopte A-junior Sem Admiraal raak. Nog geen drie minuten later lag de derde er al in. Mika Miettinen kwam uit een mooie combinatie alleen voor keeper Commandeur. Nu kon de uitstekende keeper geen redding brengen.

De vierde kwam ook van Mika. Zo werd het toch nog een mooie uitslag voor Limmen. 4-0?? Nee hoor. Sem Winter draaide goed van zijn tegenstanders weg en schoot tegendraads de vijfde erin. Zo kan Limmen volgende week de eerste periode pakken. Maar dan moet er wel van Hercules gewonnen worden.

De geblesseerde Joeri Admiraal zag zijn broer Sem scoren. (Foto: Willem Koot)