Limmen komt laat op stoom tegen KSV

Limmen – Vijfentwintig minuten aanvallen tegen een defensief spelend KSV. Zie er maar doorheen te komen als er elf voor de goal liggen.

Door Willem Koot

Met een klein beetje hulp van hun keeper kwam Limmen op voorsprong. Een afstandsschot van Björn Valkering liet hij los en Jacco de jong was attent om het af te maken. Tot de rust was het eenrichtingsverkeer voor Limmen. Met kunst en vliegwerk hield KSV het op 1-0. Na rust hetzelfde spelbeeld. Kansen voor Miettinen (kopbal) en Valkering werden teniet gedaan. Toch kwam de 2-0. Uit een vrij trap van Björn aaide Jacco de Jong de bal met zijn hoofd ongrijpbaar voor de keeper. Nog geen minuut later kopte Mika Miettinen uit een corner feilloos de 3-0 in de touwen.

De vierde goal kwam uit een voorzet van Sem Winter. Miettinen kopte tegen de keeper en de rebound werd afgemaakt door Jaap Menick. Trainer Wokke kon naar hartenlust wisselen om zo de wissels een kans te geven. Zo speelde Sem Admiraal zich keurig vrij en met zijn gave voorzet wist Miettinen wel raad: 5-0. De derde goal van Jacco de Jong was een kopbal uit een voorzet van Sem Winter. Uit een penalty had invaller Tijssen de kans op de zevende voor Limmen. Hun keeper stopte deze op prachtige wijze. Zo bleef het 6-0, wat geenszins geflatteerd was.

Aanvoerder Mike Schouten controleert de bal onder toeziend oog van scheidsrechter Leo Blank, die al 42 (!) jaar actief fluit. (Foto: Nico Hollenberg)