Limmen – Ilpendam zéér teleurstellend 1-2

Limmen – Het was Limmen dat op 27 november in Ilpendam in goeden doen was en met 0-3 de boventoon voerde tegen een toen tegenvallende tegenstander. Toen hadden de mannen van IJsselstein aan het doelsaldo kunnen werken. Dan moet het thuis maar gebeuren.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Zonder de geblesseerde voorwaartsen Stan Donker en Mika Miettinen en Job Min (vakantie) ging Limmen vanaf het begin fel van start. Na een kwartier kon een doelpunt toch niet uitblijven. Jacco de Jong faalde, alleen voor de keeper, niet. Dat deed hij jammer genoeg wel tien minuten voor de rust. Weer kwam hij alleen voor de keeper, die echter eerder bij de bal was. Eén kans voor Ilpendam werd ook gelijk de gelijkmaker. Treuzelen in de achterhoede werd Limmen fataal. De geblesseerde De Boer werd vervangen door de gepasseerde Nino Peemen. De rust dus in met 1-1.

De tweede helft was eigenlijk geen haar beter dan de eerste. Limmen wilde wel, maar het sprankelende spel van de eerste competitiehelft was ver te zoeken. De anders zo bepalende spelers van Limmen moesten nu niet thuis geven. Keer op keer werden de aanvallen van Limmen gepareerd of afgefloten door de scheidsrechter. In blessuretijd werd het nog erger. Waar Ilpendam zich tevreden stelde met een gelijkspel en Limmen niet meer kon, was het Ilpendam dat nog scoorde.

Zo kan Limmen zich opmaken voor de nacompetitie. Maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Alle neuzen moeten de goede kant op staan. Dat kan de laatste tijd beter, lijkt mij. Nu even rust, daarna nog tegen De Rijp en uit tegen Bergen. Het publiek blijft komen, daar ligt het niet aan.

Trainer Bas IJsselstein bedenkt hoe het verder moet. (Foto: Willem Koot)