Limmen heerst met tien man in De Goorn

Limmen – Nog nooit had voetbalvereniging Limmen in De Goorn gespeeld. Op het splinternieuwe kunstgrasveld, waar nu de eerste wedstrijd op gespeeld mag worden, moest Limmen niet verzaken om aan te haken bij de top. Voor de wind was Limmen iets beter dan R.K. EDO, hetgeen resulteerde in een gekopte goal van Boris de Boer uit een mooie actie van Jacco de Jong. Nog nauwelijks bekomen van de vreugde stond het alweer gelijk. Uit een voorzet schoot Reus raak. De rust werd bereikt met 1-1 na 55 (!) minuten voetbal.

Tien minuten na rust een opmerkelijk moment. Trainer José wilde Nino Peemen wisselen, daar hij al een gele kaart had gekregen. Kalu van der Steen zou hem vervangen, maar mocht er van de warrig leidende Jan Smit niet in. Op het moment van wisselen gaf hij Nino nogmaals geel. Met tien man dus verder. Wonderlijk genoeg ging Limmen toen veel beter spelen en wist men weer op voorsprong te komen. Balverlies op het middenveld van R.K. EDO bezorgde Mees Duinmeijer de bal. Hij gaf hem aan Jacco, die daar mooi gebruik van maakte: 1-2. Dezelfde Jacco had wederom een sterk moment door de bal op snelheid voor te geven op Boris de Boer, die glijdend scoorde.

Scheidsrechter Smit leek R.K. EDO toch een doelpunt te gunnen door ze onophoudelijk een vrije trap te geven. Limmen gaf geen krimp en om 16.00 uur floot Smit toch maar af. Dik verdiend kon Limmen met een 1-3-overwinning de douche opzoeken.