Limmen en Meervogels nu allebei koploper

Limmen – De wedstrijd Limmen – Meervogels is altijd iets speciaals. Beide clubs kunnen het (vooral in de derde helft) goed met elkaar vinden. Limmen leverde aan Meervogels spelers en vice versa. Zo’n veertig jaar geleden verliet Nico Adrichem (als junior) vv Limmen om bij Meervogels onder de lat te gaan staan. Jaren daarvoor (1969) ging zijn oom Wout Koot hem voor. Die moest het toen opnemen tegen zijn andere broers die in Limmen speelden. Andersom kwam Johan Kerssens naar Limmen en in 1978 werd Peter Hollenberg met Limmen 1 kampioen nadat hij Meervogels verliet. Later kwamen Corné Koppelaar en Ronald Frinking ook naar Limmen toe. Nu spelen Cas Hoogland en Tom Adrichem bij Meervogels, die hun oma uit Limmen hebben. Een familieduel dus.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Nadat eerst de tweede teams tegen elkaar gespeeld hadden en Limmen 2 een oorwassing kreeg met 1-4, kwam het eerste van de gasten goed uit de startblokken. Balverlies leidde tot een dieptepass op Tom Adrichem, die alleen voor Glorie de 1-0 in de derde minuut aantekende. Zes minuten later was het al gelijk door Mika Miettinen na goed voorbereidend werk van Björn en Jacco. Toch was Limmen de eerste helft de bovenliggende partij met een mooie kans voor Sem Winter. Zijn schot had echter geen kracht genoeg.

Na de rust hetzelfde spelbeeld en na een kwartier mocht Stan Donker zijn opwachting maken door Wester Kuijpers te vervangen. Tegen de verhouding in kwam Meervogels op een voorsprong. Na balverlies op het middenveld kwam de bal bij Mees Tiebie, die onberispelijk raakschoot. Een vermeend buitenspel werd weggewuifd door de goed leidende scheidsrechter. De lob eindigde tenslotte op de lat. Zo had het ook zomaar 1-3 kunnen zijn. Meervogels vocht zich helemaal leeg en pareerde elke aanval. Een wedstrijd met aan beide kanten strijd en passie. Na vele minuten blessuretijd werd er afgefloten en kon het talrijke publiek huiswaarts keren.

Doordat Koedijk ook verloor staan Limmen en Meervogels nu gelijk aan kop. Er komen nog spannende weken. Beide ploegen hebben nu een periodetitel. Volgende week uit naar Hugo Boys. Altijd lastig.

Doelpuntenmaker Mika Miettinen in actie. (Foto: Harm Bongers)