Limmen Artistiek & Creatief in cultureel centrum Vredeburg

Limmen – Voor de 47e keer organiseert Limmen Cultuur de expositie Limmen Artistiek & Creatief. Deze editie moest twee keer worden uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Kunstenaars hebben zich in maart aangemeld en op 21 en 22 mei zijn hun werken te zien.

De commissie heeft door het grote aanbod een mooie expositie kunnen samenstellen. De meeste deelnemende kunstenaars komen uit Limmen, Castricum, Uitgeest, Heiloo en Bergen, maar er zijn ook deelnemers uit Alkmaar en omgeving. Onder hen zijn ook kunstenaars die niet eerder aan deze expositie deelnamen.

Beide verdiepingen van het cultureel centrum aan de Dusseldorperweg 64 zullen gevuld zijn met schilderijen, keramiek, sieraden en een aantal kunstenaars maakt gebruik van gerecycled materiaal. Op beide dagen staat kunstenaar Joke Beentjes op het buitenplein. Ook is er op beide dagen akoestische muziek. Op zaterdag speelt Marjan Weurding en op zondag Stijn Bakker, beiden afkomstig uit Limmen.

Tekenwedstrijd

Voor de zesde keer heeft de commissie voor de twee scholen in Limmen een tekenwedstrijd uitgeschreven. Het thema is ‘Je mooiste droom’. Van een aantal tekeningen wil men een blijvende herinnering maken. Op zondag 22 mei om 11.30 uur is de prijsuitreiking. De expositie is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur te bekijken. De toegang is gratis.

Op de foto:
Een werk van kunstenares Kamila Ewa Grzywacz siert de aankondigingsposter van Limmen Artistiek & Creatief. Foto: aangeleverd