Limmen 2 verslaat KGB en is kampioen

Limmen – Donderdag kon Limmen 2 in de uitwedstrijd tegen KGB het kampioenschap realiseren. Voor de wedstrijd begon lag het halve veld in de oranje rook, die vanuit een sfeerbom het veld over werd geblazen. De toon was gezet, vandaag moest het gebeuren. Onder het toeziend oog van vele supporters uit Limmen, die de reis naar Bovenkarspel hadden afgelegd, begon Limmen voortvarend aan de wedstrijd en creëerde een aantal kansen. Het viel echter niet mee op het hobbelige veld met akelig hoog gras en bovendien wilde KGB hun huid zo duur mogelijk verkopen. Hierbij werd zeer mannelijk voetbal gebruikt en Limmen had moeite om te blijven voetballen. De voorsprong kwam er toch toen Rik een door Dirk verdiende penalty benutte.

Er volgde een aantal scrimmages voor het doel van KGB waarbij het een wonder was dat de bal er niet in wilde. Er werd wat gemopperd bij Limmen en vlak voor rust benutte KGB een mooi uitgespeelde counter. Na de rust moest het dan toch gebeuren en dat ging niet vanzelf. De bal en lat werden beiden twee maal geraakt (waarbij het schot van Boris op de kruising wel heel mooi was) maar de bal wilde er niet in. Tot Kent met buitenkant schoen de 1-2 in het net tikte. Nog acht minuten dicht houden en daarna de ontlading. Limmen 2 is kampioen en promoveert naar de eerste klasse. Hierna werden door voorzitter Mark Dingerdis bloemen uitgereikt aan André, Gerard en grensrechter Ronald Schilder en werd de lange terugreis naar Limmen aangevangen. Nu de laatste drie wedstrijden nog winnen om het seizoen in stijl af te sluiten. Gefeliciteerd allemaal! (Foto: aangeleverd)