Lezing met beelden: ‘Door de seizoenen’

Castricum – Op zaterdag 8 oktober houdt de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in samenwerking met PWN een lezing met beelden onder de titel ‘Door de seizoenen’. Jan Castricum verzorgt deze lezing om 14.00 uur in bezoekerscentrum De Hoep aan de Johannisweg 2.

Jan Castricum is een echt natuurmens en heeft ook in het onderwijs zijn leerlingen met de natuur kunnen boeien. Hij licht toe: ,,Natuurfotografie is iets wat me al heel lang bezig houdt. Ik koester de ons omgevende natuur en probeer die zo mooi mogelijk vast te leggen. De seizoenen bepalen mijn pad in de fotografie. Soms leg ik enige tijd de focus op bepaalde onderwerpen, bijvoorbeeld paddenstoelen, dan weer op kust- of duinvogels of zoogdieren. Maar ook insecten krijgen hun aandacht, met name de vlinders. En natuurlijk het landschap waarin ik deze onderwerpen fotografeer. Ik neem jullie mee vanaf de winter tot en met de herfst door onze omgeving.’’ De lezing is gratis voor leden van de vogelwerkgroep, niet leden betalen drie euro. Er kunnen 114 mensen in de zaal. (Foto: Jan Castricum)