Lezing Gerard van Buiten: Hoe hard is winterhard?

Castricum – Gerard van Buiten is hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht (https://www.uu.nl/botanischetuinen). Hij is al van kinds af aan in de weer met planten en hij heeft de laatste 20 jaar in de botanische tuin in Utrecht volop ervaringen opgedaan met de meest uiteenlopende planten. Een echte plantenman en een rasverteller.

In onze tuinen kweken we graag de meest bijzondere planten. Veel van die planten komen uit gebieden met een heel ander klimaat en dat zorgt soms voor problemen. Met de winterhardheid  bijvoorbeeld. Van sommige planten weet men niet beter dat ze eigenlijk alleen als eenjarige, of alleen als kamerplant te kweken zijn. Van andere soorten is het minder duidelijk. Een plant die bij de één probleemloos de winter doorkomt, legt bij de ander consequent het loodje. Hoe zit dat nou eigenlijk met winterhardheid? Hoe hard is winterhard?

In deze lezing neemt de hortulanus bezoekers mee naar verschillende streken in de wereld waar veel sierplanten vandaan komen. Het belooft een heel interessante en leerzame avond te worden. Groei & Bloei organiseert ook in 2020 weer diverse lezingen en activiteiten. Kijk voor het jaarprogramma op www.midden-kennemerland.groei.nl

Deze lezing is op dinsdagavond 4 februari 2020 In het Clusius College, Oranjelaan 2a in Castricum. De zaal is open om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur.

(Foto: Gerard van Buiten)