Lezing: een klimaatbestendig landschap

Akersloot – Op 14 februari geeft historicus Ernst Mooij een lezing over een klimaatbestendig landschap. Klimaatverandering brengt ons zowel periodes van wateroverlast als van watertekort. Gemeentes, Hoogheemraadschap en alle betrokkenen werken aan een klimaatbestendig landschap, met respect voor de historische situatie. Ernst Mooij laat zien hoe de waterhuishouding in onze omgeving door de eeuwen heen is geregeld maar ook hoe de waterhuishouding in de toekomst geregeld gaat worden.

Ingrepen nodig

Het water in Akersloot en omgeving was altijd al een gevreesde bondgenoot. Het water was erg handig voor scheepvaart, visserij en landbouw, maar het was ook een vijand bij overstromingen. Op allerlei manieren heeft de mens geprobeerd om in te grijpen, onder meer door de aanleg van dijken en het graven van waterlopen. Ernst Mooij legt uit welke ingrepen in ons landschap nodig zijn om de waterhuishouding in de toekomst goed te regelen. De lezing wordt begeleid met een fototentoonstelling. De foto’s laten zien hoe op allerlei plekken aan het waterbeheer wordt gewerkt. De foto’s zijn te zien in de bibliotheek in Akersloot in de weken voor en na de lezing.

Aanmelden voor de lezing

De lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard en de Historische Vereniging Oud Akersloot. De lezing vindt plaats in de bibliotheek aan de Rembrandtsingel 1 om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Ga naar www.bknw.nl/agenda om te reserveren.

Op de foto:
Ingrepen zullen nodig zijn om de waterhuishouding ook voor de toekomst goed te regelen. (Foto: aangeleverd)