Lezerspost: welke oorlog is belangrijker

Ik weet dat het zeer veel reacties zal oproepen, maar ik kan niet anders dan het benoemen. Azerbeidzjan is constant bezig om Armeense dorpen aan te vallen en huizen en andere gebouwen te bombarderen met raketten. Dat doet ‘meneer’ Aliyev in Artsakh (Nagorno Karabagh), maar ook in Armenië zelf. Nu vraag ik me af, waar al die Artsakh en Armeense vlaggen zijn en al die demonstraties en waar de Nederlandse hulp is en waar de Europese Unie blijft met hun commentaar.

Ik zie namelijk op social media bij heel veel mensen de Oekraïense vlag in bij hun portretfoto, maar nergens een Armeense vlag…! En ook bij overheidsgebouwen zie ik geen Armeense of Artsakh vlag hangen. Begrijpt u me niet verkeerd, ik wil niet zeggen dat we niet moeten helpen, natuurlijk wel…! Maar zijn de  burgers in Oekraïne belangrijker dan de burgers in Armenië…? Ik heb geen verstand van alle politieke spelletjes, maar wil ook niet het slachtoffer van de propaganda worden! Laten we met z’n allen daarvoor oppassen en ons hart gebruiken om een mens te blijven.

De vlag van Artsakh (Nagorno Karabach). (Afbeelding: aangeleverd)

Gegevens inzender bij de redactie bekend