Lezerspost: voor de liefhebbers?

Als ik langs de borden kom die verwijzen naar Castricum of Bakkum stel ik me ongewild steeds de vraag welke liefhebbers er worden gezocht en wat ze precies moeten liefhebben. Uit wiens creatieve brein is deze tekst ontsproten? Is het een spontane opwelling van een wethouder met ’toeristenpromotie’ in zijn portefeuille of het idee van een ingehuurde reclame-expert vergezeld van een royale declaratie?

Is het voor een gelijkgestemd zielenpaar om in een stille zonnige duinpan elkaar lief te hebben? Is het voor de toekomstige burgemeester; om met de raadsleden een goudgeel Eilanderbiertje te drinken op de samenwerking? Is het voor de belegger misschien, gezien het royale aanbod lege horeca- en winkelpanden? Of is het mogelijk dat het gaat om de plaatsing van een invalidentoilet dat op het strand een fraai visitekaartje zou kunnen worden? Of is het misschien toch een uitnodiging om mee te denken met het uitzichtloze plan ‘spoortunnel’? Of (wat niet wenselijk is) mensen te informeren over hoe gemakkelijk het is om rond het station je van een fiets of E-bike te voorzien die niet de jouwe is? Het kan ook zijn dat het gaat om het eindeloos uitstellen van de beschikbaarheid van het Rabo pand voor de te lang wachtende vluchteling te bespoedigen?

Maar ik vertrouw erop dat het een bevestiging is van wat wij als bewoners van ons fraaie dorp ervaren; dit is een dorp om lief te hebben.

Dick Groot, Castricum