Lezerspost: toenemend vliegverkeer

Bergen, Heiloo, Castricum en Uitgeest zijn mooie dorpen om in te wonen. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen. Of… toch niet? Het toenemende vliegverkeer ontneemt je de zin om naar buiten te gaan. Tijdens de coronacrisis was het een verademing om van het ronkende, fijnstof uitstotende vliegverkeer af te zijn. Na de coronacrisis koesterde ik de hoop dat het luchtruim boven onze regio ontzien zou worden. Zeker nu de stikstofcrisis zo urgent is.

Maar nee, die hoop blijkt ijdele hoop. Het vliegverkeer is momenteel weer ongekend druk. De vliegtuigen komen achter elkaar, minuut na minuut, dag in dag uit, jaar in jaar uit. Waar is het eind ? Wie hebben hier nog meer last van? Ik las dat de bewoners van Heiloo worden opgeroepen om mee te denken over het groenbeleidsplan voor de komende tien jaar. De gemeente wil samen met de mensen nieuwe inzichten en actuele onderwerpen in kaart brengen.

Op 20 september 2022 zal er een bewonersbijeenkomst zijn in hotel Fletcher om over het beleidsplan te praten. Omdat ik mij tamelijk alleen voel in het ongenoegen over het vliegverkeer zou ik iedereen die hier ook last van heeft willen uitnodigen om mij een e-mail te sturen. Als ik een aantal mails zou ontvangen met klachten over het intensieve vliegverkeer, zou ik mij gesterkt voelen in mijn poging om dit aan de kaak te stellen.

Na ontvangst van de e-mails zou ik deze onder de aandacht van de gemeente willen brengen. Ik hoop hiermee van harte dat dit onderwerp op de agenda van 20 september 2022 komt te staan. Als u dit plan wilt steunen stuur dan een mail naar leenravelink@gmail.com. Alvast bedankt.

Leen Ravelink