Lezerspost: positief geluid

In deze tijden van polarisatie en verharding in de maatschappij wil ik graag een positief tegengeluid laten horen. Vorige week kwam ik naar ten val met mijn elektrische fiets. Ik lag op straat, had veel pijn en kon niet opstaan. Binnen een minuut kwamen mensen te hulp schieten. Iemand belde een ambulance en bleef bijna een half uur stand-by om eventueel teruggebeld te kunnen worden. Iemand legde een kussen onder mijn hoofd en bleef, tot de ambulance kwam, naast me zitten, me moed inspreken en afleiden. Iemand waarschuwde mijn man, iemand bracht mijn fiets naar huis, iemand belde mijn afspraak af.

Allen bleven tot ik in de ambulance lag. Hoezo onverschilligheid? Hoezo verharding? Geweldig deze betrokkenheid en hulpvaardigheid. Al deze iemanden: heel veel dank nog daarvoor! Ook al weet ik dat medemenselijkheid heus bestaat, we horen en lezen en zien altijd de negatieve uitwassen in het nieuws en in de dagbladen. Ik vind dat dit positieve geluid ook wel eens in de krant mag!

Gegevens inzender bij de redactie bekend