Lezerspost: opmerkelijk of merkwaardig?

Opmerkelijk, dat de Puikman op vrijdagavond 26 augustus weer deel uitmaakte van een uitzending van EenVandaag.  Merkwaardig dat ook deze keer geen andere politieke partij, maar weer een woordvoerder van de VVD zijn zegje erover mocht doen. De vorige keer Paul Slettenhaar, deze keer Gerrit Krouwel. Uiteraard werd er opnieuw een te rooskleurig beeld van de Puikman geschetst. ,,Er is totaal geen sprake van overlast.’’ ,,Je kunt het containerwoning noemen, maar je ziet er niets van terug.’’ ,,Ideaal is het niet, maar het is ‘next best’’’, benadrukt hij. ,,De afspraak is dat de woningen vijf jaar op die plek blijven staan. Er gaat gebouwd worden.’’ ,,Maar we gaan in Castricum wel zoeken naar andere locaties.’’

Die laatste uitspraak was in strijd met het huurcontract van FlexwonenNH (dat iedere nieuwe bewoner moet ondertekenen nadat hij ruim 1300 euro borg heeft betaald), het staat toch echt in art. 3.6 opgenomen: ,,Huurder is op de hoogte dat hij per 4 november 2023 geen beroep kan doen op zowel verhuurder als de gemeente Castricum voor vervangende woonruimte.’’ Heel merkwaardig!

Geen woord over de schimmeloverlast, niets over de vele lekkages, niets over soms dagenlang  zonder leidingwater zitten in een aantal woningen, niets over maar 1 wasmachine op 47 bewoners (als die niet stuk is) en niets over de extreem oplopende temperatuur in de zomer in die metalen zeecontainers.

Nb: Soortgelijke oude zeecontainers werden in het jaar 2000 al gebruikt als goedkope paardenstallen. Daar kwam men al snel van terug, want in de zomer liep de temperatuur extreem op in die metalen bakken. Ongeschikt als paardenstal. Wel als woning?  Bedoelt hij dat met ,,Ideaal is het niet, maar het is ‘next best’’’? Nog nooit gehoord bij de VVD van de woonnormen zoals omschreven bij de SNF (Stichting Normering Flexwonen)? Waar FlexwonenNH overduidelijk niet aan voldoet? Ook nooit gehoord van Prefabwoningen, ‘Roemer-proof’? Wat een merkwaardige façade!

Marjo Husslage, Castricum