Lezerspost: Nijmeegse Wandelvierdaagse

Hoewel ik al dertig jaar een blije en trotse Castricummer ben, liep ik de afgelopen week als Alkmaarse Wandelmusketiers, met mijn twee beste vrienden Harry van de Kuijt en Inico Geels, de Nijmeegse Wandelvierdaagse. Voor ons niet zo maar een wandelevenement. In 2019 werd bij vriend Harry darmkanker geconstateerd, het begin van een lange en soms verdrietige weg naar herstel. Veel praten met familie en vrienden zoals wij hielp hem door deze vervelende periode. Inmiddels is hij hersteld en klachtenvrij, en gaan we weer vrolijk over de baan. Uit dankbaarheid lopen we nu voor het goede doel, het Praethuys in Alkmaar.

Dit jaar lopen we in totaal 450 kilometer, een referentie naar het feit dat het 450 jaar geleden is dat Alkmaar werd Ontzet, in 1573. We mikken op 450 kilometer lopen, 450 volgers op onze Facebook of instagrampagina ‘Alkmaarse Wandelmusketiers & Co’. En inmiddels zijn we zo vrij om te hopen vóór 2 september 45.000 euro bij elkaar te lopen. Dat durven we omdat de teller inmiddels op 41.800 euro staat. Op 2 september lopen we nog 50 kilometer op een dag en dan zit onze missie er op. Om 16.00 uur komen we aan bij de Grote Kerk, waar burgemeester Anja Schouten onze cheque in ontvangst neemt.

Tijdens onze vier dagen in Nijmegen werden we iedere dag bij start en finish uitgezwaaid of binnengehaald door Castricumse ‘dorpsgek’ (zijn woorden, niet mijne) Hein Poel.

Hans Maarten Parigger, Castricum