Lezerspost: nieuwbouwplannen

Donderdag 13 oktober worden in de raadscommissie van de gemeente Castricum de nieuwbouwplannen van Woonzorg op het terrein van de Santmark besproken. De acht lage huizen tegenover de M.H. Tromplaan worden gesloopt en hun tuinen verdwijnen. In plaats daarvan is een appartementengebouw van drie woonlagen gepland, dat acht meter op de groene wallekant naar voren komt. Door dit gebouw verdwijnt een grote hoeveelheid groen, zowel aan de kant van de Tromplaan als op het terrein van de Santmark zelf (de vlindertuin).

In het gebouw komen 37 appartementen, geschikt voor één of twee bewoners. De bedoeling is dat deze bewoners, hun bezoek, leveranciers en hulpverleners deels op de Santmark zelf, maar vooral op de Tromplaan gaan parkeren. Omwonenden van de Tromplaan en Piet Heinlaan hebben bij Woonzorg en bij de gemeente geprotesteerd: men is op zich niet tegen nieuwbouw (sociale woningbouw voor senioren) op de plaats van de oude huisjes, maar wel tegen een zo hoog en diep gebouw, waaraan zoveel groen wordt opgeofferd, met een parkeerterrein van de Santmark voor de deur. De landelijke, groene Tromplaan met zijn ruime waterpartij die aansluit op de historische Brakersweg zou hierdoor ernstig aangetast worden.

Tot nu toe is Woonzorg niet bereid met ons mee te denken. Ik roep iedereen, die het groene karakter van dit stukje Castricum ter harte gaat, op om aanwezig te zijn bij de behandeling van deze plannen op 13 oktober in de commissievergadering van de gemeente en daar haar/zijn stem te laten horen!

Harriët Kruijswijk