Lezerspost: kustbus

We willen laten weten hoe vreselijk blij we zijn met de Kustbus die in juli en augustus tussen station en strand heen en weer pendelt. We hebben geen auto meer, we fietsen nog wel wat maar zijn grotendeels afhankelijk van het openbaar vervoer  Ik geef hieronder wat gesprekjes en situatieschetsen:

* Ik zeg: ,,Deze dag ben ik niet buiten geweest, dus ik maak even een avondommetje door de buurt.’’ Zegt mijn lief: ,,Ja, tot zo, je kan ook de kustbus even pakken.’’ Even later loop ik lekker op het strand en met een uurtje ben ik er weer.

* Zegt mijn vriendin en medebewoonster op De Santmark: ,,Hallo Else, ben je thuis? Er vertrekt zo een bus, ga je mee?’’ ,,Ja, geweldig, verrassing!’’ Even later zitten we aan een lekker kopje thee op het strand.

* Een telefoontje van zus uit Amsterdam: ,,Ik kom een dagje naar Castricum, leuk?’’ ,,Ja, als je op het station in de Kustbus stapt, zie je mij op De Santmark ook instappen, gaan we zwemmen?’’

* Zegt een buurvrouw: ,,Weer of geen weer, dagelijks een frisse neus op het strand in juli en augustus, daar word je toch blij van!’’

* Of de kleinkinderen, die ook met de trein komen en dan de Kustbus nemen naar het strand en ijsjes eten. En zo zijn er nog veel meer uitjes naar het strand geweest.

Dus ik schrijf dit bedankje aan degenen die deze Kustbus hebben verwezenlijkt ook namens verschillende bewoners van De Santmark die binnen de tien minuten op het strand kunnen komen. We genieten daar van een wandelingetje, een versnapering, gezelligheid.

Zonnige groeten,

Else Meerman, Castricum