Lezerspost: In korte broek naar school voor KIKA

Graag wil ik aandacht vragen voor de korte broeken actie en voor donaties voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het gaat over ons kleinkind, Nina Zonneveld. Zij is zes jaar en zit in groep 3 van de Paulusschool. Nina is al vier jaar bekend met een hersentumor en heeft turbulente jaren gehad. Momenteel is de tumor stabiel door middel van medicatie. Studiemedicatie, ontwikkeld met geld vanuit KIKA. Hoe lang deze medicatie voor haar werkzaam blijft is een vraagteken, daarom is er volop onderzoek bezig voor een opvolger.

In de week van 20 tot en met 24 december gaan kinderen in korte broek naar school om geld in te zamelen voor KIKA. Zelf doe ik ook mee en haar vader en broer dragen het hele jaar al een korte broek. De kanjers! De ouders van Nina houden een blog bij waarop ze alle zorgen van zich afschrijven (www.nina.zonneveld.org).


Doe jij mee met de korte broeken actie? Of sponsor je Max en Gijs?

https://www.kikakortebroek.nl/365-dagen-in-korte-broek-max-en-gijs-team-nina

Kees Zonneveld
, Castricum

Naschrift van de redactie:
Deze brief ontvingen wij vóór de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge op 14 december 2021, waarin bekendgemaakt werd dat de scholen in de hierboven genoemde week slechts één dag open zullen zijn.