Lezerspost: gemeente Castricum moet rust uitstralen

Jazeker, ik mis rust en ontspanning in de gemeente Castricum. Een heel mooie gemeente; we hebben bos, strand, zee, mooie winkels, koffie, ijs, tweedehandswinkels… Wat ik zoek, kan ik hier vinden. Wat ik echt niet kan vinden is rust. Pak je de fiets en ga je naar het strand, naar Geesterduin, naar Bakkum-Noord, de Zanderij, Duin & Bosch… Wat zie ik? Heel veel auto’s, auto’s en nog meer auto’s. Overal grote parkeerplekken, iedereen rijdt door je heen.

Zo veel stikstof, ze veel herrie. Hoe gezond is dat, zo veel auto’s die door het dorp rijden? ’s Nachts vliegtuigen, overdag auto’s. Ik wil toch lekker koffie halen in de Dorpsstraat, lekker luxe met havermelk, lekker in de zon zitten. Ik kan haast niet genieten van mijn koffie, je hebt bijna geen rust buiten. Zo veel auto’s rijden door je ziel heen. Zo veel verkeer maakt ons dorp niet gezellig. Dat is ook niet gezond voor mensen die wonen in Castricum.

Gemeente Castricum: straal even rust uit! Relax, ontspan, jij hebt goed openbaar vervoer. Dit dorp is niet gebouwd om dwars doorheen te rijden. Zonde, zonde.

Een gezonde omgeving voor iedereen,

Groetjes, Sultan