Lezerspost: gemeente Castricum blijft rommel dumpen in deelgemeente Akersloot

Enkele jaren geleden was er grond over in de gemeente Castricum als start van een nieuw bouwproject in de gemeente Castricum. De heren vonden de oplossing door deze grond met troep en al te storten op het braakliggende terrein aan de Brahmslaan, een paar huizen erop zetten de bewoners wat gras zaaien en weg is het. Nu hebben ze weer wat over: een kunstwerk. Bleef over na een opknapbeurt van het Raadhuisplein en er zijn geen waterpartijen in Castricum, dus hebben de heren het plan opgevat om dit onding in de deelgemeente Akersloot te dumpen en wel in de enige vijver die we hebben, de Strammer tegenover het bejaardenhuis.

Zoals een ieder kan zien, stond dat kunstwerk gewoon op de grond. Om het nu in de Strammer te plaatsen moet een fundatie in het water gemaakt worden om dat lelijke kreng te plaatsen, wat flink in de papieren gaat lopen. Wat wij met dat ding daar moeten is mij een raadsel. Binnen de kortste keren zit het onder de meeuwenstront. Niemand kan er meer bij om het schoon te maken en als de zon erop staat word je verblind. Heren van de gemeente: als dat kunstwerk op de trailer staat, rij hem dan even veel kilometer de andere kant op, naar Tata Steel. Dan komt het terecht waar het hoort; in de schrotbak.

Verder verwacht ik van de Akersloter vertegenwoordigers in de raad van welke partij dan ook te stemmen tegen de dumping van rotzooi in onze vijver.

Nico Hollenberg, Akersloot