Lezerspost: ,,Die mensen moeten maar beter luchten’’

Als taalcoach begeleid ik wekelijks een bewoner van de Puikman. Zo kan ik met eigen ogen constateren hoe de schimmel op de muren, de drempels, het plafond en zelfs in de gordijnen in zijn container, zich uitbreidt. Dagelijks moeten de muren (dat wil zeggen kunststof schotten) afgedroogd worden, met als resultaat een pikzwarte vaatdoek. Door deze volstrekt ongezonde situatie heeft mijn taalmaat voortdurend last van de luchtwegen. Op mijn vraag aan de beheerder van de containers wat hij aan deze schimmelaanwas ging doen, kreeg ik als antwoord: ,,Die mensen moeten maar beter luchten.’’

Ik heb twee vragen aan de verantwoordelijk wethouders Volksgezondheid en Wonen:

  1. Wanneer wordt de GGD ingeschakeld om deze woonsituatie te beoordelen?
  2. Waarom blijft de gemeente vasthouden aan samenwerking met FlexWonen-NH, een verhuurder die overduidelijk niet bereid is te zorgen voor een gezonde woonplek?

Marie Kiebert