Lezerspost: Cuneraschool

Verpatst de Cuneraschool echt zijn kroonjuwelen en maakt dat het team blij? Als je B en W moet geloven, dan is dat het geval, zo bleek uit een brief aan de omwonenden. Volgens deze brief raakt de school de vriendelijke dependance voor de onderbouw aan de Prof. Winklerlaan kwijt. Dat was juist voor veel ouders uit Bakkum de overweging om hun kind te laten instappen bij de Cuneraschool. En daar blijft het niet bij. Ook de gymzaal aan het schoolgebouw verdwijnt van de Vondelstraat. Maar daar krijgt de school wel wat voor terug: alle leerlingen van deze school moeten worden samengebracht en keurig opgehokt op de veel te kleine locatie aan de Vondelstraat. Dat het niet past op deze locatie is al lang bekend. Dat is bevestigd door extern onderzoek; kost wel een duit (iedere inwoner van Castricum heeft daaraan € 3 bijgedragen, waarvoor dank).

Het heeft als gevolg gehad dat alle plantsoenen in Bakkum zijn afgestruind met als resultaat: niets past dus we gaan in retraite. En dan, na een jaar, komt er die brief. Oh ja, we doen er ook nog een IKC bij, want daar heeft niemand om gevraagd, behalve Tabijn dan. En dan te bedenken, dat op 450 meter van de Cunera een andere school staat van Tabijn, de Paulusburcht. Met een IKC! Deze school verliest kinderen bij de vleet. Afgelopen twee jaar al zestig en de prognose voor de komende paar jaar nog eens veertig. En zo duikelt het aantal leerlingen in vijf jaar met honderd (35%). En dat is minimaal wat de Cuneraschool binnen acht jaar ook staat te wachten na de golf van Koningsduin.

Redding door Kaptein Kaas? Vergeet het maar. Er zijn drie scholen op kortere afstand en met een betere bereikbaarheid beschikbaar. En de kroonjuwelen van de Cuneraschool zijn verpatst.

Gegevens inzender bekend bij de redactie