Lezerspost: compostbak in je tuin

Ik lees altijd met veel plezier De Castricummer. Een aantal keren heeft de gemeente Castricum zelf een positief artikel laten plaatsen over het goed scheiden van afval door zijn inwoners in het jaar 2021. Het restafval is zelfs gehalveerd! Maar het ophalen van GFT-afval geeft – zeker in de zomer – één keer in de drie weken ook klachten van stankoverlast, maden en vliegen! Dit komt voornamelijk door de resten van groenten en fruit. Wat ik dan als bewoner mis in het geplaatste artikel is het stimuleren van het hebben van een compostbak in je eigen tuin. Zelf heb ik die al jaren en hoef ik daardoor ook veel minder zakken met aarde te kopen, want die aarde maak ik zelf! En ik ben nog milieuvriendelijk bezig ook! Misschien kan ik anderen ook stimuleren dit te doen?

Evelien Bouwman, Akersloot