Lezerspost: afsluiting Dorpsstraat

Een gevolg van het nieuwe plan is dat de Burgermeester Mooijstraat nu de snelweg is van Castricum. En bij je ijsje krijg je gratis een dieselwalm.

J.W. Hoegen


Hiermede zend ik u mijn persoonlijke ervaringen met het gebeuren in de straten van Castricum, waar de Dorpsstraat zou worden afgesloten als proef van zes weken voor een definitieve afsluiting ter hoogte van Trattoria/Okawari restaurants en de restaurants met terrassen aan het Dorpsplein. De besluiten van het gemeentebestuur waren volgens de kranten zeer degelijk voorbereid. Zeer verbaasd was ik afgelopen zaterdag dat niet alleen mijn eigen straat (Dorpsstraat) al vanaf de spoorwegovergang was afgesloten, maar ook Overtoom/Breedeweg. Men kon dus eigenlijk uitsluitend het dorp bereiken via de Stationsweg. Over die plannen had ik niets gelezen, maar dat kan gebeuren. Mijn eerste gedachte was: Dat wordt moeilijk voor de Ludwigstraat en de naburige nogal smalle verbindingsweggetjes. We zijn weer een paar dagen verder en inmiddels is de afsluiting Dorpsstraat bij de spoorwegovergang verwijderd en kan ik mijn huis zonder zorgen bereiken. Ook bereikte mij het bericht, dat Overtoom/Breedeweg vandaag (23 september, red.) weer werd opengesteld. Wat een keurig besluit van het Gemeentebestuur van Castricum. En dit na actie van een groep buurtbewoners. Wordt alles in dat gemeentehuis beslist door een paar kleuterschoolleerlingen? Men kon toch dondersgoed weten dat dit uitgevoerde beleid onmogelijk zou zijn!

Bob Molenaar, Castricum