Levensreddende informatie van de Reddingsbrigade

Terwijl de sloten dichtvriezen en de schaatsen uit het vet worden gehaald, is de Reddingsbrigade al druk bezig met de voorbereidingen voor het komende zomerseizoen. Over minder dan drie maanden start het strandseizoen weer. Het afgelopen seizoen heeft de Reddingsbrigade haar handen vol gehad aan het bewaken van de muien in zee. Hierbij zijn meerdere personen uit een levensbedreigende situatie gered. Om dit succesvol te blijven doen, zijn er voldoende middelen en opgeleide Lifeguards nodig.

De SDRB (Stichting Steun de Reddingsbrigade) verspreidt ieder jaar in mei de donatieactie in de gemeente. Met de opbrengst hiervan ondersteunen zij de redders bij hun belangrijke taak. Maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom biedt de SDRB kosteloos drie informatieavonden aan waarbij uitleg wordt gegeven over hoe iedereen een veilige stranddag kan beleven.

Tijdens de informatieavond ‘Zwemmen in zee, waar moet je rekening mee houden?’ wordt verteld over de gevaren van de zee. Hoe kan men bijvoorbeeld rekening houden met een zoper? Wat is het gevaar van oostenwind en hoe kan iemand zichzelf redden in een mui? De avonden worden georganiseerd op 21 maart, 4 april en 11 april in het Strandvondstenmuseum en beginnen om 20.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@sdrb.nl.