‘Levenskunst voor kinderen’ bij boekhandel Laan

Castricum – Sinds begin deze maand ligt het boek ‘Levenskunst voor kinderen’ van Jeroen Bense bij boekhandel Laan. Jeroen heeft bij Laan gewerkt en stortte zich toen in het onderwijs. Hij zag dat de voorbereiding van de kinderen beter kon naar en tijdens de onderwijsperiode. Het zelfhulpboek kan een mooie ondersteuning hiervoor zijn.

Op 28 juni vond de boekpresentatie plaats van het boek ‘Levenskunst voor kinderen’ van de Castricumse auteur Jeroen Bense. Jeroen is werkzaam als vitaliteitscoach bij Groups for Balance, leefstijlcentrum Alkmaar en heeft daarnaast ruim tien jaar ervaring als docent in het basisonderwijs. Dit inspiratieboek is een bundeling van zijn ervaringen als docent, inzichten uit andere opleidingen en tips van experts.

Jeroen: ,,In het onderwijs is in mijn optiek een scheef beeld ontstaan tussen de focus op cognitie en de focus op het welbevinden van het kind. Er wordt te veel gefocust op taal, rekenen en Cito-scores. In mijn boek wil ik juist de focus verleggen naar de sociaal-emotionele ontwikkeling. Met dit boek wil ik mensen inspireren om aan de slag te gaan met levenskunst, de filosofie die handvatten geeft voor ons denken, voelen en doen. In mijn optiek de basis om uit te groeien tot veerkrachtige en empathische volwassenen met voldoende emotionele vaardigheden.’’

Het boek biedt je als ouder/verzorger (of ook gastouder, opa, oma, BSO-medewerker of docent) inspiratie en handvatten om je kind te ondersteunen in het zijn en blijven van een mooi mens.

Op de foto:
Jeroen Bense met zijn boek ‘Levenskunst voor kinderen’. Rechts van hem Merle. (Foto: Hans Laan)