Lenteconcert Harmonie Excelsior op 18 maart

Limmen – Op zaterdag 18 maart geeft Harmonie Excelsior onder leiding van Ruud Pletting een lenteconcert in Heeren van Limmen. Bij dit concert zal ook de slagwerkwerkgroep onder leiding van Floris van Tol te zien en te horen zijn.

De slagwerkgroep gaat, na het zeer succesvol verlopen jubileumconcert van 21 januari, gedeeltelijk op herhaling. Ook tijdens het lenteconcert wordt de muziek van de slagwerkgroep weer ondersteund met beeldmateriaal dat door Peter Valkering wordt verzorgd. Je kunt dus opnieuw genieten van bijvoorbeeld ‘Arcade’ van Duncan Laurence en van ‘Soldier On’ van Di-Rect. Maar ook spectaculaire filmmuziek zoals ‘Crimson Tide’ en ‘Zorro’ met soliste Lisanne Britton staan weer op het programma. Natuurlijk mag de herkenningsmelodie van de Formule 1 niet ontbreken en ondanks dat de voorbereidingstijd tussen het jubileumconcert en het lenteconcert beperkt is, heeft de slagwerkgroep muziek uit de ‘Game of Thrones’ nieuw op het repertoire.

Het repertoire van het harmonieorkest op dit lenteconcert is ook heel gevarieerd: van het exotische, kleurrijke ‘Persis’ tot de stevige klanken van ‘Deep Purple’. Word meegezogen in het verhaal van David en Goliath in het muziekwerk ‘The Glory of David’, waarin David uiteindelijk triomfeert. Maar ook musicalmuziek uit Chess en de swingende ritmes van Phil Collins komen aan bod. Het concert begint om 20.00 uur (inloop 19.45 uur) en de toegang is gratis. Mocht je aangestoken worden door het enthousiasme en de gezelligheid van Excelsior, schroom dan niet en meld je aan als lid van de muziekvereniging. Kijk op www.excelsiorlimmen.nl en volg de accounts op Facebook en Instagram voor meer informatie. (Afbeelding: aangeleverd)