Lekker naar de film kan weer, maar wel vooraf bespreken

Castricum – Het is met kleine beperkingen weer mogelijk een bioscoopje te pikken en één van de op de plank liggende toppers te bekijken. Het Corso filmtheater/bioscoop in de Dorpsstraat is weer te bezoeken, met een klein aantal beperkingen, zoals een maximum van vijftig bezoekers per voorstelling. Daarbij wordt ook de onderlinge afstand van anderhalve meter gehandhaafd, op personen vanuit één huishouden na. De eerste dag van voorstellingen was zaterdag 5 juni was inderdaad een groot succes, waarbij beide zalen volgeboekt waren naar het aantal beschikbare stoelen.

De Nederlandse speelfilm ‘De Slag om de Schelde’ was daarbij zeker een aanbeveling. Wil u ook genieten van een van de topfilms in Corso, dat kan met een speciale manier van boeken. U boekt uw plaatsen via www.corsobioscoop.nl en geeft daarbij meteen het aantal plaatsen en de gezinssamenstelling aan. Dan even de door de overheid verplichte gezondheidsverklaring invullen en betalen via iDeal. Klaar is Kees! Deze wijze van bespreken scheelt weer handelingen bij de kassa en zo is de anderhalve meter afstand goed te handhaven.

Topfilms

Bezoekers kunnen voorafgaand aan de voorstelling een drankje bestellen, maar is er geen pauze tijdens de voorstelling om gedrang bij de counter en toiletten te voorkomen. Bij het binnenkomen van Corso is een mondkapje verplicht, dat men op de besproken plaats mag afdoen. Er blijken alleen maar blije mensen te zijn in filmtheater Corso; de bezoekers, maar zeker ook eigenaar Erik Weel en zijn medewerkers. Een uitstekende sfeer dus, om zeven dagen per week weer in de gelegenheid te zijn Corso te bezoeken. De producenten hebben nogal wat topfilms op de plank liggen. Zo kunt u in de zomerperiode genieten van ‘De Luizenmoeder’ en in het najaar van James Bond. Natuurlijk zijn er zeker in de vakantieperiode en overdag volop kinderfilms, om die niet geheel onbelangrijke groep ook weer te laten genieten. Tot ziens bij filmtheater Corso! (Foto: Aart Tóth)