Leerlingen uit groep 4 en 5 krijgen boek van Tijs van Marle

Castricum – Dinsdagochtend kregen leerlingen van groep 4 en 5 het tweede boek van de Knots-jeugdserie cadeau. Burgemeester Toon Mans en wethouder Ron de Haan reikten de eerste exemplaren uit op de Juliana van Stolbergschool.

Het initiatief is een samenwerking tussen kinderboekenuitgeverij Billy Bones en de gemeente Castricum, met het doel om leesbevordering op school te promoten. Alle basisscholen in Castricum krijgen de auteur deze week op bezoek voor het officiële overhandigingsmoment, inclusief interactief spel voor de leerlingen, een oerportret van de directeur/directrice getekend door Esther en een wedstrijd.

Tijs van Marle (1976) schrijft al twintig jaar scenario’s voor film en televisie. Op 23 juni verscheen zijn allereerste jeugdboek: Knots. Dit was het eerste deel uit een fantasievolle serie voor beginnende lezers vanaf 8 jaar. Esther van den Brink maakte de illustraties. Zelf zegt Tijs over zijn jeugddebuut: ,,Door corona had ik eindelijk tijd voor mijn harts-project Knots! En nu kan ik niet meer stoppen!’’ (Foto: aangeleverd)