Leerlingen Supreme College tonen hun ‘Inner World’

Castricum – Tijdens een expositie op het Supreme College hebben de leerlingen op veelzijdige manier hun ‘Inner World’ gedeeld met ouders en genodigden. De route leidde de bezoekers eerst langs een aantal producten van de leerlingen voor de verschillende vakken: spoken word gedichten bij Engels, Duitstalige reclamefilmpjes, onderzoeksresultaten bij sciences, politieke standpunten van fictieve partijen bij  Individuals and Societies, een vak dat bestaat uit geschiedenis, aardrijkskunde, economie en maatschappijleer.

Vervolgens konden de gasten, onder wie wethouder Ron de Haan, zich verbazen over de kunstwerken die de leerlingen van Supreme College over zichzelf hadden gemaakt onder leiding van Arts docent Pauline Jonker. De variatie was groot: van een bijzonder kleurrijk inkijkje in het gemoed van de ene leerling naar een volledig verduisterde kamer met een enorme tekening die spookachtig uit het donker opdoemde. Op één werk kon de bezoeker zijn of haar eigen gemoedsrust projecteren en een zeer vervreemdende ervaring vond plaats in een afgesloten kast. Uit het aardedonker kwam een verhaal dat erg onder de huid ging zitten.

Burgemeester Toon Mans opende de expositie met het doorknippen van een bramentak. Volgens docent en medeoprichter van Supreme College René Wellen symboliseert de bramentak het doornige pad van de oprichting van Supreme College maar leidt dat pad, ondanks de recente stekeligheden nu al tot de mooiste en zoetste vruchten.