Leerlingen St. Radboud in actie tegen zwerfvuil

Minder zwerfafval is beter voor mens en dier. Dat is wat ‘Let’s Do It Kids’ vorige week aan de kinderen van de St. Radboud uit Heiloo heeft meegeven bij een themadag over zwerfafval. Met een leuk en leerzaam programma maakt dit project kinderen bewust van afval, plastic soep en recycling.

Zwerfafval op de stoep wordt uiteindelijk plastic soep. ‘Storytellers’ van Let’s Do It Kids gaven gastlessen. Het non-profit schoolprogramma Let’s Do It Kids wil vooral inspireren zodat kinderen ook hun leeftijdsgenoten inspireren om bij te dragen aan een betere en schonere wereld. De kinderen zamelden zelf ook zwerfaval in. Wethouder Rob Opdam was op de school aanwezig.

,,Je kunt niet jong genoeg beginnen met duidelijk te maken dat je niet alles zomaar op straat kan gooien. Heel veel zwerfvuil bestaat uit verpakkingen die prima te recyclen zijn. Netjes weggooien scheelt echt de wereld.”

Let’s do It Kids doet in Heiloo ook nog de basisscholen De Zuidwester, Willbrordschool, De Duif en de Jan van Rijjckenborghschool aan. De wethouder wees ook op het Super Schoon Festival de 23ste met aandacht voor zwerfafval, afval scheiden en duurzaamheid. De gemeente heeft zowel Let’s Do It Kids als het duurzaamheidsfestival in huis gehaald.

,,We zijn heel graag gastheer van dit festival. Jong en oud kunnen een leuke middag hebben en tegelijkertijd inspiratie opdoen voor duurzaam handelen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. We willen laten zien dat het vooral ook leuk kan zijn.’’

Rob Opdam

(Foto: aangeleverd)