Leerlingen Helmgras leren Chinees

Castricum – Elke dinsdagochtend krijgt een groepje leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 van kindcentrum Helmgras Chinese les. Docent Raissa Walberg van het Jac. P. Thijsse College geeft de leerlingen les in Chinese taal en cultuur. Afgelopen donderdag startte de eerste les met een algemene oriëntatie op China. Die was vooral bedoeld om te inventariseren wat de leerlingen al van dit enorme land weten. Na het maken van een woordweb van de aanwezige kennis bestudeerden de leerlingen de kaart van China. Nederland past daar wel 213 keer in!

Aansluitend gingen de kinderen met de taal aan de slag. Welke klanken zijn er en hoe schrijf je ze? Hoe werkt een karakter en waarom zitten ze zo in elkaar? Stephana Kruse, adjunct-directeur en verantwoordelijk voor de talentenklassen en workshops op kindcentrum Helmgras legt uit: ,,Het is mooi dat kinderen vanuit hun eigen interesse en belangstelling besluiten om mee te willen doen aan de verschillende workshops.

In een motivatie in de vorm van een brief, filmpje of presentatie kunnen ze aangeven waarom zij mee willen doen aan deze bijzondere lessen. Voor leerlingen en teamleden van Helmgras is het inspirerend dat we deze lessen samen met het J.P. Thijsse College kunnen organiseren. Later dit jaar volgen nog meer inspirerende workshops. Kindcentrum Helmgras staat voor talentvolle ontwikkeling en op deze manier kunnen we kinderen met een breed aanbod kennis laten maken, zodat ze zelf kunnen ontdekken wat ze interessant vinden en waar ze goed in zijn.”