Leer beter omgaan met de e-bike tijdens training in Akersloot

Akersloot – Heeft u een elektrische fiets? En vindt u het soms lastig om de fiets te beheersen, bijvoorbeeld tijdens het op- en afstappen? Dat is voor veel mensen heel herkenbaar. Daarom verzorgt Ton Kramer van KPBiking maandelijks een e-bike-beheerstraining.

Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken in het verkeer onder fietsers. Geen goed nieuws, maar laat u zich daardoor niet ontmoedigen om op de pedalen te stappen. Door deze training krijgt u een betere beheersing over uw elektrische fiets en kunt u met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer. Zo kunt u weer genieten van een rondje door de polder, het dorp of de duinen. De training is voor iedereen met een elektrische fiets en vindt elke eerste donderdag van de maand plaats op de parkeerplaats aan de Boschweg 17. De training is van 11.00 tot 12.00 uur en de kosten bedragen 4 euro per training (inclusief koffie/thee).

De fietslessen worden in kleine groepen gegeven (maximaal tien deelnemers). Ton gaat vooral in op persoonlijke wensen. Voor de één is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op een nieuwe elektrische fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken. Wilt u een keer langskomen? Meld u zich dan aan bij Ton Kramer van KPBiking via info@kpbiking.nl of bel naar 06 50506087. Na de eerste les bepaalt u in overleg of een vervolgles nodig is. Team Sportservice Kennemerland voert het programma Doortrappen, veiliger fietsen tot je 100e, uit in de Gemeente Castricum en ondersteunt KPBiking bij dit project. (Foto: aangeleverd)