Leen een energieverbruiksmonitor in de bibliotheek

Castricum – In samenwerking met energiecoöperatie CALorie wil Stichting Welzijn inwoners van de gemeente Castricum helpen bij het verduurzamen van hun energiegebruik om zo de klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast is het met de veranderende energieprijzen ook goed voor de portemonnee, zeker in deze dure tijd. Sinds kort is het mogelijk om bij de bibliotheek (Geesterduinweg 1) een energieverbruiksmonitor te lenen. Met deze monitor kan gemeten worden welke apparaten het meeste energie verbruiken. De energieverbruiksmonitor kan geleend worden door leden van de bibliotheek en is gratis.

Verduurzamen van energiegebruik

De gemeente Castricum heeft meerdere initiatieven gestart, zoals subsidie op een bezoek aan huis van een energiecoach, van CALorie. De gemeente betaalt het huisbezoek en samen met de energiecoach wordt gekeken wat u nog kunt doen om het energiegebruik te verlagen. Aanmelden via https://mijn.calorieenergie.nl.

Energieklusser

De gemeente ondersteunt via Welzijn Castricum het project energieklussers. Dit project is bedoeld voor mensen die het moeilijk hebben en mogelijk onnodig in de kou zitten. De gemeente is bereid om de kosten van kleine isolerende maatregelen te vergoeden en deze worden dan door een energieklusser geïnstalleerd. U kunt zich hiervoor aanmelden via energie@welzijncastricum.nl, info@welzijncastricum.nl of per telefoon via nummer 0251 656562.