Leen een energieverbruiksmonitor bij de bibliotheek

Castricum – Samen met energiecoöperatie CALorie helpt Stichting Welzijn inwoners van de gemeente Castricum bij het verduurzamen van hun energiegebruik om zo de klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast is het met de veranderende energieprijzen ook goed voor de portemonnee, zeker in deze dure tijd. Sinds kort is het mogelijk om bij de bibliotheek aan de Geesterduinweg 1 een energieverbruiksmonitor te lenen. Met deze monitor wordt een energiescan gemaakt om te meten welke apparaten de meeste energie verbruiken. De energieverbruiksmonitor kan geleend worden door leden van de bibliotheek en is gratis.

Verduurzamen van energiegebruik

De gemeente Castricum is met meer initiatieven gestart, zoals subsidie op een bezoek aan huis van een energiecoach van CALorie. De gemeente betaalt het huisbezoek en samen met de energiecoach wordt gekeken wat u nog kunt doen om het energiegebruik te verlagen. Aanmelden via mijn.calorieenergie.nl (aanmelden > aanmelden actielid).

Energieklusser

De gemeente ondersteunt via Welzijn Castricum ook het project energieklussers. Dit project is bedoeld voor mensen die het (financieel) moeilijk hebben en mogelijk onnodig in de kou zitten. De gemeente is bereid om de kosten van kleine isolerende maatregelen te vergoeden en die worden dan door een energieklusser geïnstalleerd. U kunt zich hiervoor aanmelden per e-mail (energie@welzijncastricum.nl of info@welzijncastricum.nl) of telefonisch: 0251 656562. (Foto: Bos Media Services)