Lars Volkers weer eens de rapste

Akersloot – Mountainbiker Lars Volkers uit Schagen heeft overtuigend de snelste tijd binnengesleept tijdens de wekelijkse tijdrit. Volkers was vorig jaar lange tijd houder van het baanrecord en daarbij leider in de stand van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement. Bij afwezigheid van de met een blessure kampende Henk Verdonk junior is Volkers weer terug aan de top van de uitslagenlijst. Op sportcomplex De Cloppenburgh moest hij ditmaal de degens kruisen met de steeds maar sterker wordende Bob Scholten en de evenwichtige Dave van Kuilenburg, met Wout Bakker en Ben Visser als mogelijke outsiders.

Toch moest de meer ervaren Van Kuilenburg het hoofd buigen voor de met een hoog tempo pedalerende Lars Volkers. Op de streep liet de klok een verschil zien van iets boven de minuut in het voordeel van Volkers. Daarachter scoorde Bob Scholten een derde positie op een kleine 25 seconden achter Van Kuilenburg. Anders verliep de strijd tussen Ben Visser en Wout Bakker, waarbij lange tijd niet te voorspellen was wie van de twee plek vier zou gaan invullen. Uiteindelijk wist Wout Bakker het langste stokje te trekken met een lengte van 1 seconde. De senioren in het veld van deelnemers, te weten Henk Jan Verdonk senior, Vincent Tiebie en Ronald Mossinkoff, moesten het onderling gaan uitmaken hoe hun volgorde in de boeken zou komen te staan. Tenslotte liet de oudste van het trio Henk Jan Verdonk senior optekenen over de meeste PK’s te beschikken op dat moment.

Uitslag:

1. Lars Volkers, Schagen (49.21 min); 2. Dave van Kuilenburg, Heiloo (50.30 min); 3. Bob Scholten, Akersloot (50.54 min); 4. Wout Bakker, Heiloo (52.00 min); 5. Ben Visser, Heerhugowaard (52.01 min); 6. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (56.40 min); 7. Vincent Tiebie, Akersloot (57.38 min); 8. Ronald Mossinkoff, Akersloot (59.22 min).