Lars Volkers toch nog de snelste

Akersloot – Mountainbiker Lars Volkers uit Schagen heeft de donderdagavondtijdrit op sportpark De Cloppenburgh gewonnen. Een week eerder ging Vincent Beentjes met de zege aan de haal, omdat Henk Verdonk junior op weg naar een ogenschijnlijk parcoursrecord door kettingbreuk tot opgaaf werd gedwongen. Dat tafereel herhaalde zich min of meer, want Verdonk junior was andermaal met rondetijden van ruim onder de vijf minuten op weg naar een score onder de 49 minuten over de tien wedstrijdomlopen. Op ruim driekwart, in ronde 8, kwam het pechduiveltje weer op zijn pad met nieuwe kettingbreuk.

Strijd tussen Verdonk en Scholten

Wellicht is de ketting niet bestand tegen de superkrachten van Verdonk junior, maar dit kan en mag niet gebeuren. Lars Volkers, in het verleden bijna een jaar lang recordhouder, bleef met een tijd van 49.34 minuut ruim dertig seconden af van de snelste tijd van 49.01 minuut in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement, gereden door Verdonk junior. Wim Verdonk (Egmond aan den Hoef), telg uit de Verdonk dynastie, na een lange periode van afwezigheid weer aan het vertrek, werd, na dertig seconden voor Bob Scholten te zijn gestart, door hem voorbijgestoken. Aanklampend in het wiel van Scholten moest Verdonk tot het uiterste gaan. Voor de jonge Scholten leverde het een extra inspanning op , want hij wilde Verdonk niet laten profiteren en probeerde hem te lossen.

Nadat Wim Verdonk zelfs een keer in staat was de koppositie over te nemen, was de enige intentie van Scholten nog die gewonnen dertig seconden te beschermen. Twee deelnemers, respectievelijk de al genoemde Bob Scholten en Koen Konst uit Castricum, wisten ruim dertig seconden van hun eigen snelste tijd in het klassement af te rijden. Wout Bakker uit Heiloo kwam halverwege op een vreselijke manier de man met de hamer tegen; zijn omlooptijd kelderde met een halve minuut, maar hij wist zich te herpakken en perste er zelfs nog een laatste ronde uit met een snelste tijd ooit door hem gereden in wedstrijdverband.

Uitslag:

1. Lars Volkers, Schagen (49.34 min); 2. Bob Scholten, Akersloot (50.28 min, PR); 3. Wim Verdonk, Egmond aan den Hoef (50.59 min); 4. Koen Konst, Castricum (51.03 min, PR); 5. Wout Bakker, Heiloo (52.11 min); 6. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (53.32 min); 7. Alex Hageman, Limmen (55.15 min); 8. Vincent Tiebie, Akersloot (56.49 min).