Lars Volkers grijpt zijn kans

Akersloot – Mountainbiker Lars Volkers uit Schagen is donderdagavond de snelste gebleken in de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburgh. Bij afwezigheid van veelvraat Henk Verdonk junior, door mountainbikeverplichtingen samen met Bram Imming, konden anderen nu eens aan de deur proberen te rammelen. Lars Volkers, vorig jaar lange tijd leider in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement, greep direct zijn kans.

Volkers moest vorig jaar buigen voor de suprematie van Verdonk junior en heeft zelf niet iedere week de gelegenheid om aan de start te staan. Volgens de stand in het KPB-snelheidsklassement zou hij normaal gesproken, gezien zijn stand, op de eerste plaats moeten eindigen. Zo vanzelfsprekend hoeft dat in de praktijk echter niet te zijn. De regen kwam met bakken uit de lucht, waardoor de techniek  de meeste aandacht opeiste. Het was bij het ingaan van de laatste van de in totaal tien omlopen nog niet duidelijk wie er van de tot dan toe snelsten als winnaar uit de bus zou komen.

Het trio Vincent Beentjes, naamgenoot, maar geen familie Sem Beentjes en Lars Volkers gaven elkaar geen duimbreed toe en de spanning was snijdend over wie de klok op de snelste tijd zou doen laten stil staan. De marges in de tussentijden schommelden bij zowel Vincent Beentjes als Sem Beentjes tussen de 5.02 en 5.09 minuten. Die van Lars Volkers tussen de 5.00 en 5.08 minuten. Dit resulteerde tenslotte in de winst in een totaaltijd van 50.59 minuten voor Lars Volkers en een 51.04 en 51.05 minuten voor achtereenvolgens Vincent Beentjes en Sem Beentjes.

Uitslag:

1. Lars Volkers, Schagen (50.59 min); 2. Vincent Beentjes, Castricum (51.04 min); 3. Sem Beentjes, Limmen (51.05 min); 4. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (51.23 min); 5. Alwin Hes, Bakkum (53.09 min).