Lars scoort in WK-finale!

Scoren in de finale, de 2-0 tegen België, waardoor de officiële wereldtitel werd veiliggesteld. Voor de 11-jarige FC Uitgeest-speler Lars Ouwehand werd deze droom zondag werkelijkheid. Hij speelde in het Nederlands Team van junioren van 10 tot 14 jaar met diabetes. ,,Het was een super gaaf weekend en een fantastische ervaring’’, zegt de voetballer van FC Uitgeest. Op vrijdag hadden Lars en alle andere spelers van het Nederlands Elftal nog een training en daarna gingen zij inchecken bij het spelershotel. Lars zat met 2 andere jongens op de kamer. ‘s Avonds was de officiële opening (Lars was als kleinste speler de vlaggendrager) van de Junior Cup en er waren allerlei sprekers en de loting werd gedaan door André Ooijer. Ook konden de spelers van het Nederlands elftal kennis maken met de tegenstanders. Nederland zat in de poule met het Verenigd Koninkrijk, Italië, Polen, Spanje en België. Op zaterdag werden alle poulewedstrijden gewonnen. Tegen Verenigd Koninkrijk 4-1, tegen Italië 2-1, tegen Polen 3-1, tegen Spanje 5-1 (een herhaling van de uitslag van het grote Oranje tijdens het WK) en tegen België 2-0 en dus werd het Nederlands Elftal 1e van de poule. Vervolgens volgde op zondagochtend een kruisfinale tegen de nummer 2 uit de andere poule, in dit geval Hongarije. Deze werd met 5-0 gewonnen. En omdat België de andere kruisfinale van Duitsland met 1-0 had wonnen, stond Oranje in de finale tegen de Rode Duivels.

Het oplopen, het spelen van het Wilhelmus voorafgaand aan de finale en het voetballen voor zoveel publiek was een fantastische ervaring, vertelt Lars. De finale wisten ze met 2-0 te winnen en het laatste doelpunt werd gescoord door Lars Ouwehand. Lars was super blij dat ze gewonnen hadden.

Een geweldig weekend en ook omdat hij even niet anders was dan andere kinderen! FC Uitgeest feliciteert Lars met dit geweldige resultaat en deze prachtige ervaring.