Landschapschilders in de Tuin van Kapitein Rommel

Castricum – In de week van 28 juni tot en met 2 juli is er weer kunst te bewonderen in de Tuin van Kapitein Rommel. Deze keer zijn er landschapsschilders in de Tuin actief. Anneke Dekkers en Henk- Willem Klaassen verheugen zich erop om in de Tuin van Kapitein Rommel ter plekke te schilderen. Ze laten zich inspireren door de mooie tuin. Hun werk is te zien van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook zullen de schilders live een aantal dagen aan het werk zijn.

Volgens Anneke Dekkers is er niets mooiers dan met je veldezel de natuur in te gaan. Ze doet dat graag met haar schildermaatje Henk-Willem Klaassen. Ze zetten hun schildersezels neer op een mooie plek en zijn zo een dag zoet. Zo hebben ze het meertje van Brasser van alle kanten in alle seizoenen geschilderd. Vorig jaar hebben ze uitzichten op de NS-wandelroute vastgelegd. Anneke: ,,Buiten schilderen is spannend. Zeker met een stevig briesje. Het is keuzes maken, snel werken, op zoek naar de juiste kleuren en sfeer.’’

Henk-Willem Klaassen is dertig jaar geleden begonnen met schilderen. Hij dacht niet te kunnen schilderen en had geen enkel idee wat hij zou schilderen. Gaandeweg kreeg hij er plezier in en het schilderen werd het een passie. Henk-Willem schildert als hobby naast zijn werk als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en trainer. Voor hem is schilderen een vorm om zijn passie en levensvisie weer te geven. Vaak heeft het schilderij een verhaal, een geschiedenis; het is een onderdeel van een ontwikkeling van de mens en de kunstenaar.

Henk-Willem brengt kleurrijke en sfeervolle landschappen en het bos op doek. Verschillende kunstschilders inspireren hem, zoals David Hockney en de Nederlandse schilder Gert-Jan Scholte-Albers. Maar ook schilders als Monet, Van Gogh en Jeroen Krabbé inspireren. Het belooft een bijzondere expositie te worden waarbij de kunstenaars een aantal dagen live in de tuin aan het schilderen zijn. Kijk op www.henkwillemklaassen.nl of www.crealab16.nl voor meer informatie over de kunstenaars en www.tuinvankapiteinrommel.nl voor meer informatie over de Tuin van Kapitein Rommel.

Op de foto:
Het schilderij ‘Tweesprong blauw’ van Henk-Willem Klaassen uit 2019. (Foto: aangeleverd)