Laatste Jazz in Bakkum

Vlak voor Kerst, op zondagmiddag 23 december rond de klok van 16.00 uur, sluiten Marielle en Jos een episode van dertig jaar Jazz in Bakkum af in Hotel Fase Fier.
Dat er al volop gespeculeerd werd uit eerdere berichtgevingen, dat organisator van Jazz in Bakkum, pianist en gastheer Jos van Beest, samen met zijn echtgenote, mede-organisator en zangeres Marielle Koeman, zouden stoppen met muziek maken bij het beëindigen van de Jazz in Bakkum-events, is natuurlijk absoluut niet het geval. Sterker nog, nieuwe muzikale uitdagingen en nieuw te organiseren muziek-events in de regio beginnen alweer vaste vormen aan te nemen voor beiden en het valt te verwachten dat de gastheer en gastvrouw van Jazz in Bakkum aanstaande zondag hierover wel enkele mededelingen zullen gaan doen. Het jaar 2019 zal in ieder geval goed beginnen voor Jos en Marielle met de release van hun gloednieuwe album in Japan. Aanstaande zondag zullen bassist Evert J. Woud en drummer Gijs Dijkhuizen, die tevens de meewerkende musici zijn op bovengenoemd nieuw opgenomen album, samen met Jos en Marielle in een supergezellige ambiance in kerstsfeer een compilatie van geweldige mooie ‘easy listening’ songs uit het ‘American Songbook’ brengen die zo nu en dan afgewisseld zullen gaan worden met kerstsongs, zoals o.a. ‘The Christmas Song’ van legende Mel Tormé.
Marielle en Jos bedanken nogmaals het Jazz in Bakkum publiek voor het nimmer aflatende warme applaus en support en William Borst voor de altijd geweldige samenwerking. Aangeraden wordt om op tijd te komen zondag, want het wordt ‘volle bak’ bij de grande finale van Jazz in Bakkum, waarmee Lia de Ruijter, Jos van Beest, Marielle Koeman en William Borst zeker geschiedenis hebben geschreven. (Foto: Wies van Beest)