Laat maar waaien? Zwerfafval niet!

Castricum – Plogging Castricum gaat weer op pad! Hoog tijd, want er is zwerfafval genoeg, helaas. Nu nog genoeg mensen die zich aansluiten op 18 februari!

Ook na de laatste storm zag het strand er weer anders uit. Zand was afgeslagen van de duinrand en onverwacht grote objecten door het hoge water op het strand geworpen: Twee stalen luiken van een schip, een plastic krat van een viskotter, een boei, grote stukken schuimplastic… Toen de vrijwilligers half december op pad gingen, leek het strand redelijk schoon. Een onervaren plogger kan denken voor niets te zijn gekomen. Maar een geoefend plog-oog ziet wel degelijk het vele kleine plastic; de dopjes, rietjes, visdraad… en heeft ook zo uiteindelijk weer een tas vol.

Het was die zaterdag half december koud, het vroor. Er werd volop geschaatst, zondags zelfs even op de baan van VKIJ langs de Zeeweg! Er woei een straffe wind, dus koos de jongste plogster met haar ouders voor de luwte van het bos. Het was helder en mooi en zoals altijd weer nuttig. Dus na gedane arbeid konden de deelnemers samen tevreden opwarmen met een beker chocolademelk met slagroom. Ze hopen dat weer meer mensen mee gaan doen. Er zijn trouwe deelnemers die er altijd bij zijn, er komen ook mensen voor het eerst.

Meer mensen in Castricum ploggen regelmatig, vaak alleen. Voor hen is het leuk eens te ervaren hoe het is als je dat samen doet. Dus kom ook, en neem iemand mee! En ook een ploggingstok, als je die hebt. Plogging Castricum zorgt voor meer ploggingstokken, vuilniszakken en handschoenen. Het is een initiatief van GroenLinks, maar iedereen is welkom. Op 18 februari is het verzamelpunt om 14.00 uur op de parkeerplaats bij het Jac. P. Thijsse College aan De Bloemen. (Foto: aangeleverd)