Laan stopt blijvend met PostNL

Castricum – Boekhandel Laan was bijna 12 ½ jaar het postkantoor van de CAL, waar alle posthandelingen werden verricht. Per 1 februari 2021 heeft Rozing tabak & cadeaus, die al de postbussen had, deze activiteiten overgenomen. Laan gaat aanvullend op de benedenverdieping Librero voordeelboeken en Taschen kunstboeken verkopen en hoopt in de tussentijd op een afhaalloket om alle regionale weborders nog beter af te kunnen wikkelen.

Vandaag worden de PostNL-balie en -achterwand bij kantoorboekhandel Laan weggehaald. Morgen begint de schilder de hele benedenverdieping van drie lagen nieuwe verf te voorzien. ,,We speelden al langer met het idee om te stoppen met PostNL omdat enerzijds de provisies gehalveerd zijn en anderzijds het verschil in serviceniveau met de kantoorkassa niet viel uit te leggen. En het heeft zijn taak verdiend; de meeste mensen weten nu wel wat we allemaal verder beneden verkopen”, vertelt Hans Laan. ,,Natuurlijk zal het rustiger worden, maar die mensen die er komen, kunnen we nu weer meer de tijd en aandacht geven die ze verdienen”, vervolgt Rachel de Wit. ,,De tweede coronagolf en de mogelijkheid die PostNL bood om tijdelijk te stoppen met PostNL, gecombineerd met een dichtbij gelegen alternatief in de vorm van Rozing op het Bakkerspleintje, brachten ons op het idee om te onderzoeken of we eerder konden stoppen dan volgens het contract. ,,Het siert PostNL dat ze ons hierin ter wille waren”, vervolgt Rachel.

Internetbestellingen

De kantoorboekhandel is volgende week bijna twee maanden dicht. ,,We doen nu veel weborders en we zijn heel blij met vooral de lokale bestellingen. Voorheen kregen we meer bestellingen buiten Castricum, nu is het meer andersom“, legt Hans uit. Met geen klant in de winkel is het druk op een heel andere manier. Alle boeken die zelf bezorgd worden in Castricum worden netjes als cadeau ingepakt. ,,Als men het met spoed wil, kan men dat aangeven en dan laten we het vanuit het CB door PostNL doen, net zoals alle andere webwinkels.

Op de foto:
Van links naar rechts: Adriaan van Herwijnen, Jonas van Dormolen en Annabel Zwagemaker. Foto: aangeleverd