KWF Kankerbestrijding collecteert weer in Castricum

Castricum – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (3 t/m 9 september) wordt in Castricum e.o. weer huis-aan-huis gecollecteerd met de QR-code op het collectebord. Als eerste goede doel in ons land maakte KWF de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis collecte. Het digitale betaalverkeer is al jaren in opmars en het is prettiger voor de collectanten, die nu niet meer met een bus met geld de straat op hoeven.

Om te doneren, scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat en de betaling verloopt vervolgens via iDeal. Eenmalig, veilig en vrijblijvend. Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken. Geld ophalen is nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Elke euro komt goed terecht. Naast kankeronderzoek maakt KWF ook zorg en ondersteuning mogelijk voor iedereen die geraakt is door kanker.

Collectanten gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen aan de deur via het collectebord in je eigen wijk? Het collecteteam in Castricum, Bakkum, Limmen en Akersloot is nog op zoek naar meerdere collectanten. Het vergt ongeveer anderhalf uur van je  tijd.  Meld je aan bij Conny: 06 53334618. (Foto: aangeleverd)