KWF Kankerbestrijding collecteert 4 t/m 10 september

Castricum – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (4 t/m 10 september) wordt in Castricum en omstreken weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar ruilen collectanten de collectebus in voor het collectebord met QR-code. De organisatie roept nieuwe vrijwilligers op zich aan te melden.

KWF maakt als eerste goed doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis-collecte. Het digitale betaalverkeer is al jaren in opmars. Voor de collectanten biedt dit het voordeel dat ze niet meer met een bus vol geld de straat op moeten. Om te doneren, scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Zo’n donatie is eenmalig, veilig en vrijblijvend. Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

1 op de 3 krijgt kanker

Geld ophalen is nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Elke euro komt goed terecht. Naast kankeronderzoek maakt KWF ook zorg en ondersteuning mogelijk voor iedereen die geraakt is door kanker. Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiele telefoon? Het collecteteam in Castricum, Bakkum, Limmen en Akersloot is nog op zoek naar meerdere collectanten. Het vergt ongeveer anderhalf uur van je tijd. Meld je aan via Conny: 06 53334618. (Foto: aangeleverd)